diumenge, d’octubre 23, 2005

Les orquestres no volen ser dirigides per dones

Des del mes passat de Juliol, que Marin Alsop va ser nomenada directora titular de l’orquestra de Baltimore, Maryland, (EEUU), s’ha aixecat una polseguera d’allò més desagradable envers l'hostilitat manifesta , clara i diàfana, dirigida a la professionalitat de les dones directores d'orquestra.
En un article publicat al New York Times, el passat 9 d’octubre, llegíem un titular esgarrifós destinat a la Marin Alsop. L’orquestra li deia: “Best Wishes on Your Job. Now Get Out” Més o menys ve a dir…et desitgem el millor per la teva feina, però ves-te’n….
El 22 d’octubre el diari “Le Monde” ens ofereix un nou titular, no tan agressiu però.... “Les orchestres n’aiment pas être dirigés par des femmes”
Em pregunto el perquè de tanta hostilitat.
http://servicios.diariosur.es/pg050923/prensa/noticias/
Cultura/200509/23/SUR-CUL-245.html

Aquesta Web és una llarga llista de dones directores que se sobreposen diàriament a una feina amb un alt nivell de discriminació( i humil.liació) que pateixen les dones que pretenen agafar una batuta i fer Música.
I com sempre....se’n parla ben poc.
http://www.kapralova.org/CONDUCTORS.htm

3 comentaris:

Óscar ha dit...

Espere que les dones aconseguisquen la igualtat en tots els àmbits, també les directores d'orquestra...

Anònim ha dit...

Jo, en canvi, espero que despareixin tots els homes capaços de dir i d'escriure bajanades com les que surten en els articles que has enllaçat.

Anònim ha dit...

En els organs de poder, encara estem lluny de la paritat.
Malauradament.

Carme