dijous, d’octubre 27, 2005

Help, help Globolinks!!

En una de les meves estades a Leipzig, vaig tenir la sort d’escoltar l’òpera de Gian Carlo Menotti “Help, Help, Globolinks”.
La vaig escoltar rodejada d’escolars d’educació primària, que escoltaven amb molta atenció. El teatre de l’òpera de Leipzig dedica, ni més ni menys, que una sessió setmanal d'òpera per els escolars.
http://www.oper-leipzig.de/html/index.php
Gian Carlo Menotti fou un compositor italià que va compondre una òpera per un públic infantil.Guanyador d’un premi Pulitzer.
És una òpera que em va divertir molt i te una duració d’uns 50 minuts. Són uns escolars que es perden en una excursió, i s’anuncia per la ràdio que han aterrat uns extraterrestres, els globolinks, i que només la Música fa allunyar els Globolinks.
El violí d’un dels alumnes els va protegint per a retornar a l’escola.
Mentrestant, a l’escola, l’excèntric (com no…) professor de música intenta convèncer al director de l’escola que la Música és molt important per l’educació, doncs sembla ser que el director no creu necessari que es facin classes de Música.
Finalment els nens retornen a l’escola; s’escapen dels globolinks protegits per un violí i aleshores el director comprèn que la Música és indispensable per l'educació.
Hi ha escenes molt divertides!!!
En aquesta obra, Menotti va introduir efectes de música electrònica compartint l’espai sonor de les veus infantils amb les melodies d’un violí enmig de l’orquestra.
http://www.beethovenfm.cl/cgi-bin/enciclopedia_persona.cgi?id=175
http://www.musicweb-international.com/film/jan99/globolinks.htm