dimecres, de gener 09, 2008

Robert Redford, un bon profesor

Un bon auguri que se’ns presenta en el món educatiu és la darrera pel·lícula del director Robert Redford.
Lions for Lambs, és una àgil i entretinguda lliçó que ens revela, a través del llenguatge cinematogràfic, la millor actitud d’un professor i d’una periodista, la Meryl Streep, que ens parla d’allò que anomenem “compromís”; una qualitat humana que ens cal recuperar de forma urgent.
Avui em plau parlar de la ètica del pensament, perquè Redford és autor, actor, director de cine i un bon comunicador.

5 comentaris:

Fina ha dit...

Compromís, una qualitat humana que ens cal recuperar de forma urgent...i tant, estic totalment d'acord amb tu.

Carme Miró ha dit...

Hola fina,
Benvinguda al bloc de música.
He llegit, a Carpe Diem, el teu comentari referent a les escoles de música, en general.Com a professional de la música,coincideixo amb tu en que cal fer una autoreflexió, de forma urgent...

Fina ha dit...

Jo opinava del què passa a l'Escola de música de la Banda i Cobla del col.legi Sta. Maria de Blanes, que és la que conec per dins.
Saps què m'ha passat per opinar així?

La professora de violí de la meva filla es va negar a fer-li classes fa uns mesos,(jo encara no tenia cap bloc).Sembla que hi ha gent que no soporta que li diguin que allò que fa malament està realment i eticament malament.
I fa una setmana que la professora de piano (ja veterana)es va negar a fer-li classes perque jo tenia un bloc on opinava,el què opinava,(d'això se'n diu:tolerància 0,com a mínim), dient-li al meu marit que canviéssim d'escola.
El director ja ens va dir la primera vegada que era la seva amiga i no la podia obligar a res, o sigui que aquesta segona vegada ja sabiem quina opinió tenia sobre com arreglar les males pràctiques dels seus companys...el preu el fa pagar als alumnes.
A la meva filla, d'onze anys , l'hem hagut de treure d'aquesta escola, i... ja feia quart de piano, tercer de violí i primer de grau mitjà de solfeig i harmonia.Tenia un grup molt maco d'amiguets i igual que la primera vegada, plorant,li costa entendre per què ella ha d'estar fora de l'escola i aquests professors han d'estar dins.
És molt fotut i injust.
Salutacions.

Carme Miró ha dit...

fina,potser seria interessant que et dirigeixis a http://www.emipac.org/
i atambé a AEMCAT
http://www.aemcat.org/nova/

Salutacions

Anònim ha dit...

Moltes gràcies Carme per la teva informació.

No et molesto més.

Salutacions.

Fina