dilluns, de juny 11, 2007

Lluïsa Espigolé Ibañez

Una pianista catalana que interpreta a Helmut Lachenmann, a Pierre Boulez, a Beat Furrer. D’una formació musical impecable i becada per la Fundació Alexander von Humboldt, es dedica professionalment a la música contemporània. Lluïsa Espigolé és una jove intèrpret de gran vitalitat pianística; he escoltat alguna de les seves interpretacions i em pregunto quan actuarà al nostre país.
Ha tocat amb l'Ensemble Modern a Darmstadt; el març passat, va interpretar un concert al ZKM ( Karlsruhe ) amb l'Internationale Ensemble Modern Akademie, on va tocar Kontakte, de K. Stockhausen. L’abril va fer un concert amb l'ensemble Linea a Guebwiller, a les Dominicains de l'Haute Alsace, amb obres de G.Aperghis, M. Ohana, F. Zappa. Ara, aquest mes de juny, amb l'Akademie de l'Ensemble Modern fa un workshop amb Hans Zender, sobre la segona escola de Viena.
És, sense cap mena de dubte, una pianista internacional, que ens dóna a conèixer música contemporània amb naturalitat i personalitat. Pròximament, interpretarà música catalana a la Fira de Frankfurt.