dimecres, de maig 21, 2008

H. C. Robbins Landon



L’octogenari musicòleg, fascinat per la música de Haydn, ha estat un estudiós de gran prestigi que ha posat en el lloc adequat i en el bon to, algunes consideracions biogràfiques extretes dels arxius de Esterhàzy. No solament va propiciar una nova escolta i comprensió de la música de Haydn i de Mozart o Vivaldi, sinó que també va corregir alguns comentaris insensats sobre Constance Mozart y Antonio Salieri, entre moltes altres consideracions de gran rigor històric.
H.C.Robbins Landon és autor del llibre Chronicle and Works, editada en tres volums. Una remarcable biografia de Franz Joseph Haydn.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En efecte, tot i que només es trobi traduïda al castellà el seu treball "el último año de mozart" (parlo de memòria, les nombroses publicacions sobre Mozart i especialment sobre Haydn són llibres interesantíssims i de consulta obligada per als especialistes. Una llàstima que les seves meravelloses publicacions en llengua anglesa no hagin estat l'objectiu de les editorials al nostre pais. Sense dubte, encara haurem de continuar acudint a l'anglés per a trobar l'informació que busquem, no només sobre Mozart o Haydn (aquí el mercat en castellà o català és bastant més indulgent), sinò a tota una pila de noms que encara no existeixen (si parlem de publicacions) a casa nostra, especialment del segle passat, el segle XX.

Carme Miró ha dit...

Hola Vicent,
Certament, la cultura musical anglosaxona no guarda gaires concomitàncies amb la nostra.
És un mal endèmic i incorregible haver de suportar anys i anys de "sequera" pel que fa a la informació específicament musical(i de qualitat)que sempre hem d'anar a buscar a "casa dels veïns"...
Salutacions