dilluns, de desembre 18, 2006

George Méliès

El 28 de desembre de 1895, George Méliès va ser convidat pels germans Lumière a la presentació d'una màquina il·lusionista.
A partir d'aquell moment, el geni creatiu de Méliès va començar una febril recerca de nous enginys per a perfeccionar allò que en diem cinematògraf.
El 1902, va realitzar el curt "Le Voyage dans la Lune" inspirat en la novel·la de Jules Verne. Fou el primer film de ficció i va ocasionar un esdeveniment mundial.
En el blog de La Bibliothèque électronique du Québec podem veure el vídeo d'aquesta narració cinematogràfica que va marcar una etapa en la història del cinema.
http://jydupuis.apinc.org/dotclear/index.php/2006/12/07/503-le-voyage-dans-la-lune

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Salutacions Carme!

Només volia aprofitar per felicitar-te pel teu blog. Això si que és un veritable espai musical, no centrat en alguna de les seves branques sinó donant un ventall ampli.
M'han semblat particularment interessants els que combinen la música amb la geografia; fan que la visió que dones de la música sigui molt més rica i, si em permets, més "sonora".

Que sàpigues que t'he enllaçat amb un blog que jo escric dedicat també a la música, tot i que jo ho faig exclusivament des de la vessant de la crítica de discos de música contemporània.
Ja tens un admirador/seguidor del teu bloc. :-)

Anònim ha dit...

Hola marc ambit,

moltes gràcies per les teves paraules tan afables, i m'alegra molt saber que la visió que dono del bloc és "sonora". T'ho agraeixo molt.

Em pots enviar el nom i l'adreça del teu blog?

fins aviat
Carme

Anònim ha dit...

I tant! Es diu Discografía vital i la seva adreça web és http://discografiavital.blogspot.com

Serà un plaer rebre la teva visita! :-)