dilluns, de febrer 06, 2006

Ainadamar

"Ainadamar designó un enclave privilegiado de cármenes y huertos, que ocupaba básicamente una de las laderas del Albaicín."
El títol de l’òpera és un topònim que ha quedat en la memòria col.lectiva d’Andalusia. I ara, fa uns dies, el compositor Osvaldo Golijov ha estat notícia per la seva composició “Ainadamar”, una òpera en tres actes. Es va estrenar a l’agost del 2003 al festival de Tanglewood. I ara, la Deutsche Grammophon a fet l’enregistrament de l’òpera amb l’Atlanta Symphony Orchestra, dirigida per Robert Spano.
El llibret escrit pel dramaturg David Henry Hwang ens explica la història del poeta Federico García Lorca segons les memòries de Margarida Xirgú. Els unia una gran amistat i una col.laboració entranyable: El pianista poeta i l’actriu.
http://soria-goig.com/Etnologia/pag_0849.htm
Diuen els crítics, que "Ainadamar" no és un òpera, sinó una cantata poètica.
Golijov ha escrit una partitura amb eclèctics conceptes musicals. El compositor utilitza diferents efectes acústics i amb música amplificada per donar una visió molt particular de García Lorca que es manifesta en l’escena amb la veu d’un mezzo-soprano.
Simbòlica ambigüitat.
http://www.osvaldogolijov.com/bio.htm