dilluns, de setembre 29, 2008

Els "Turntables"


A la publicació de New Music Box he llegit un article d‘Erik Spangler sobre els "turntables", és a dir, la música dels plats giratoris.
Si aneu a aquest web, trobareu dues opcions, escolliu la old school version i us podeu divertir amb un simulador sonor. Hi ha moltes opcions per entretenir-se.

dimecres, de setembre 24, 2008

La WQ i la seva filosofia

Una possible opinió, entre moltes altres: una WebQuest ens duu a l’experiència del desafiament en equip i l’assoliment compartit

dilluns, de setembre 22, 2008

La música inspira

En la publicació National Geographic, en la seva edició del mes d’agost passat, havia un article de l’escriptora Amy Tan. Inspirada per la música relata el seu viatge a Guizhou:

“Sin embargo, mi viaje a Dimen fue inspirado en la música. A falta de escritura en su lengua, el kam, las canciones de los dong guardan el registro de sus tradiciones y una historia mítica de mil años de antigüedad, o al menos eso sugieren las propias melodías. Me habían dicho que cualquier habitante de la aldea entonaría una canción con sólo pedírselo y que escucharía muy diversos temas: una bienvenida que hablaba de mantener a raya a los invasores, canciones sobre la vejez o los enamorados impulsivos, las selecciones predilectas de los dong.”

divendres, de setembre 19, 2008

El temple de la música

Robert Fludd (1574-1637) fou un reconegut místic anglès que va viure en l' atractiu període del Renaixement. I per aquella època, Fludd era matemàtic, metge, astròleg, físic, dibuixant , escriptor i hermètic, entre altres coses. El gravat que podeu veure , mostra el plantejament arquitectònic sobre Pitàgores, els números, els intervals, etc.
Tot un món de sofisticació i bellesa.

dimecres, de setembre 17, 2008

Tecnologia i Imaginació

El professor Jarbas Novelino Barato destaca pel seu alt nivell pedagògic i posseeix, també, una gran sensibilitat musical. Tecnologia i Imaginació és un article d’una gran qualitat educativa. La seva interpretació de la vida, i en aquest cas particular de la tecnologia, planteja uns enunciats que conviden a la reflexió. L’article està traduït per la Carme Barba.

dimarts, de setembre 16, 2008

Bibliografia musical

Si feu clic a aquesta adreça, Amaztype, i escriviu la paraula música a la casella corresponent, trobareu unes imatges tipogràfiques molt sorprenents sobre bibliografia musical.

dilluns, de setembre 15, 2008

Roth i Stravinsky

Joseph Roth, fascinant escriptor que va descriure la gran revolució que convertí l’imperi de Rússia en un estat soviètic. Un gran narrador dels fets, un articulista destacat i un creador de la novel·lística del segle XX. Deia que era el dibuixant del rostre del temps.
“La llegenda del sant bevedor” es va convertir en la pel·lícula del realitzador Ermanno Olmi. La música la va compondre Igor Stravinsky.
un article

divendres, de setembre 12, 2008

Diògenes i Teresa Moure

"Diuen que un ric atenenc que passejava, en veure el cínic Diògenes arrupit en un racó menjant llenties li va dir: “Ai , Diògenes, si sabessis triar millor els padrins i no fossis tan llengut, no hauries de menjar llenties”. Sembla que Diògenes, sorprès, li va contestar: “Ai, amic meu, si t’avesessis al gust de les llenties no et caldria llepar tant els poderosos”.

Herba d’enamorar. Teresa Moure

dimarts, de setembre 09, 2008

La Biblioteca de Webdemusica

A Webdemusica, estrenem un nou espai: La Biblioteca. Es tracta d’unes magnífiques ressenyes escrites pel poeta, escriptor i musicòleg, Ramón Andrés.
Cada setmana, tindrem noves ressenyes, noves paraules més paraules per emocionar-nos amb la lectura

dilluns, de setembre 08, 2008

Mayte Martín a l’Apolo

La seducció musical de Mayte Martín és una font inesgotable de coneixements sonors. En els seus dos concerts a la Sala Apolo de Barcelona, va interpretar un repertori romàntic amb grans contrastos afectius que van quedar recollits en unes delicades i refinades relacions musicals que la cantant desplega amb els seus acompanyants d'escenari.
Tot un luxe musical.

dijous, de setembre 04, 2008

Hammerklavier


Hammerklavier és un relat de Yasmina Reza , molt agradable de llegir, fa referència al nom de la sonata per a piano forte número 29 de Beethoven.
L’opus 106, en si bemol, va passar sense pena ni gloria. Una obra majestuosa on es reprodueix l’immens i profund món interior de Beethoven. Les dificultats d’interpretació i d’expressió feia difícil la seva execució.
La partitura
Hammerklavier

dimarts, de setembre 02, 2008

Maria Àngels Anglada, traduïda a l’armeni

“Quadern d’aram”, un relat d’innegable bellesa, ha estat traduït a l’armeni. La novel·la narra les atrocitats del genocidi armeni dins un marc de prodigi literari.
El passat mes de març, es va organitzar un acte de presentació del llibre de Maria Àngels Anglada al Committee for Foreign Cultural Relationships organitzat pel Ministeri de la República d’Armènia, país situat a zona Caucàsica. Armènia , una de les civilitzacions més antigues de la humanitat, va viure una de les massacres més brutals el 1915.
Maria Àngels Anglada és la primera escriptora catalana que ha estat traduïda a l’armeni. La sensibilitat no en sap de fronteres...